Baseball U11

Arrows U11 si vybojovali přímý postup na MČR U11

Arrows U11 si vybojovali přímý postup na MČR U11

V neděli 28.6. jsme odehráli poslední a již odložený dvojzápas proti Klasik Whites v rámci MS Ball League U11. A hrálo se o hodně, protože vítěz základní skupiny postupuje přímo na MČR U11, kde se utká z 8 nejlepšími týmy z celé ČR. My jsme nastupovali jako mírní a dosud neporažení favorité, kdežto Klasik utrpěl 2 porážky s Hitem Opava. Takže nám stačilo jedno vítězství k udržení prvního místa v tabulce, ale pokud bychom oba zápasy prohráli, tak bychom měli stejný počet vítězství jako Klasik, ale ten by se dostal na první místo před nás díky vyhraným vzájemným zápasům. Takže už od začátku jsme nechtěli nechat nic náhodě a nic nepodcenit.

V neděli ráno konečně krásné počasí, obloha vymetena bez mráčku, ale oproti předchozím deštivým dnům nás čekalo pořádné vedro. Sluníčko do nás nemilosrdně pražilo už od rána a kluci ač natěšení, tak bylo vidět, že jim to dává zabrat. Naše nejlepší sestava sepsaná, první zápas na kopci začíná házet Filip Duda a catcherovat mu bude Honza Vaňák. Bohužel ještě před začátkem zápasu se nám to celé rozsypalo, protože Honza odpadl s bolestmi břicha a zaskočit za něho musel Aleš Klimša. Jako domácí tým jsme šli do pole a bylo vidět, že se kluci s neskutečným vedrem perou. Filipovi to v první směně moc nešlo a i Aleš měl dost problémů chytat Filipovy nadhozy. Nakonec naštěstí ukončujeme první směnu se 3mi outy a „jen“ se 3mi doběhy. Nicméně po první směně se nám v catcherovském vybavení uvařil Alda a odpadl nám i druhý catcher, naštěstí se Honza mezitím dal do kupy a mohl v plné síle naskočit do rozjetého zápasu a neskutečně tak podržel tým když to nejvíce potřeboval. V druhé směně se Filip už rozházel a soupeři nedovolil skoro nic. Na své konto si může tak připsat 8 SO oproti 1BB a spolu s výbornou obranou již nedovolili Klasiku žádný další doběh. Ke konci zápasu jsme museli Filipa stáhnout, protože naplnil limit 19 pálkařů a místo něho šel na kopec Dandy Parva, který si ještě odházel 2 pálkaře než rozhodčí ukončil zápas. Na druhé straně naše pálka nebyla taky úplně nejlepší, ale dokázali jsme vytěžit maximum z nepřesného nadhozu a chyb v obraně. Všechny šance jsme proměnili v bod díky agresivnímu base runningu, kdy jsme dostali obranu pod tlak. Takže nakonec na 3 hity a 6 BB skórujeme 9x a v prvním zápase bereme vítězství 9:3.

Fofrem do stínu, osvěžit se v kbelících studené vody, které nám velice ochotně donesli rodiče, rychle zhltnout rozteklé tatranky a po krátké pauze jdeme jako hosté útočit do druhého zápasu. Mistroství je sice naše, ale my chceme potvrdit, že nešlo o šťastnou náhodu a udržet neporazitelnost. Na kopci startuje Péťa Hrbáč a nezničitelný Honza pokračuje jako catcher. I Péťa si na kopci nevede špatně, za 3 směny umožnil pouze jeden doběh na HBP, ale nedovolil soupeři ani jeden hit a spolu s obranou vše bezchybně pochytali. Ve čtvrté směně jde na kopec Martin Večeř a Honzu na catcherovi střídá již odpočatý Aleš Klimša. Spolu to kluci dotáhnou do vítězného konce, Martin převezme sebevědomě otěže a za 2 směny odhází 6 pálkařů, rozdá 4 SO a nedovolí ani jeden hit. Pálka v druhém zápase se mnohem zlepšila, oproti 3 hitům v prvním zápase si kluci připsali 9 hitů. Za zmínku určitě stojí 3metový odpal Honzy, který si nakonec doběhl ve své rozehře domů díky chybě obrany a stáhnul další 2 běžce před sebou. Nakonec i ve druhém zápase bereme vítězství 11:1 a zůstáváme tak jako jediný tým neporažen v základní části naší oblastní soutěže.

Po 3 hodinách na přímém slunci ve skoro 30° vedru sice všichni hráči zničení, ale zcela určitě štastní, kdy se dozvídají, že postupujeme rovnou na MČR, které nás čeká koncem září a utkáme se tam s 8 nejlepšími týmy z celé ČR.
Velký dík patří rodičům, kteří velmi rychle reagovali na klimatickou situaci a nanosili hráčům zásoby studené vody, aby se mohli zchladit a sami pod rozpáleným sluncem bez nároku na stín fandili až do konce. Výbornou práci taky odvedlo duo umpiru Pavel Kociňák a Jonáš Martinčák, kteří se taktéž potili a u toho ještě spravedlivě a bezchybně vyhlašovali cally.

Nicméně hlavní zásluhu na tomto úspěchu mají samotní hráči. A kdo všechno se vlastně skrývá pod hlavičkou Arrows U11?

Bajger Jarda – věčně usměvavý a vždy pozitivní outfielder, který se nikdy nevzdává a nejednou dokáže překvapit parádním zákrokem jak v poli, tak i pěkným odpalem.

Duda Filip – naše nadhazovací jednička, který nedávno objevil kouzlo changeupu. Děsně se baví tím, že je používá proti soupeřovým pálkařům a ti se nestačí divit, jak mu to vychází.

Hrbáč Petr – stálice na druhé metě a taky startér. Na pálce se díky svému ledovému klidu letos vysloužil titul Mr.BB za nedostižných 20 met zdarma.

Klimša Aleš – služebně mladší catcher, který má vždy dokonalý přehled o hře. Na pálce si zaslouženě vydobyl pověst nejtvrdšího hráče, který neuhne a právem je to náš Mr.HBP za úctyhodných 8 HBP.

Nováček Ondra – jediný lefty v týmu, který se vždy snaží a v každém zápase chce za každou cenu parádně odpálit nebo udělat out na první metě.

Parva Dany – i když je nejmladší, tak v něm máme spolehlivého leadoffa v lineupu a univerzála v poli, protože Dany to zkoulí jak na 2B, SS, vzadu v poli nebo i na nadhozu.

Schmidtmeyer Kryštof – důležitá posila, která s námi hraje teprve od podzimu, ale svou houževnatostí a vytrvalostí se snaží dohnat kluky a posunuje se ve svých dovednostech vpřed.

Vaňák Jan – náš IronMan, který vždy podrží tým, když je třeba. Po spolehlivé hře jako zadák si v klidu vždy a rád půjde odpálit pár dalekých hitů do zadního pole.

Večeř Martin – spolehlivá spojka, která se umí otáčet i na kopci anebo zaskočí jako catcher. Nicméně nejlepší podíváná je, když si jako běžec vychutnává obranu svou agresivní drzostí.

Dvořák Andrej – naše posila z mladšího týmu U10, která doplnila naše prořídlé řady. Poctivě trénuje a učí se pravidla baseballu, na zápasech zaskakuje dle potřeby jak v infieldu tak i v outfieldu.

Stöhr Janík – druhá posila z U10. Chlap jako hora, který když to trefí, tak to letí. Dohromady s jeho silnou a přesnou rukou na nadhozu to dává parádní kombinaci jak v obraně, tak i v útoku.

Surý Majkl – další z řad U10. Majkl toho moc nenamluví, ale vždy poctivě trénuje, do hry dává všechno a nejednou nás překvapil parádním zákrokem v poli.

Varga Sam – poslední z mladších U10, který rozšířil naše řady. Ač je jeden z nejmenších, tak na jeho odhodlání to není znát. Má skvělý cit pro hru a letící míč. Vždy připraven naběhnout do pole a vyrovnat se svým starším spoluhráčům.

Feltmann Mark – a náš úplně nejvíce nováček, který s námi začal trénovat před dvěma týdny, ale již na nás stihl udělat dojem svými atletickými dovednostmi a vnímavostí. No a v neděli si odbyl svou premiéru na hřišti jako pravé pole.

  • Tým: Baseball U11