Arrows vs Technika (2:7;3:8;); Arrows vs. Blansko (6:5; 15:4)

V sobotu nás čekaly dva zápasy s Technikou Brno, a pokud jsme chtěli mít alespoň teoretickou šanci na play-off, bylo nutné vyhrát oba zápasy. V prvním zápase jsme se dlouho nemohli prosadit na brněnského nadhazovače a Technika ukázala stoprocentní produktivitu, kdy ze čtyř hitů, které měla v zápase, získala čtyři body a to na HR. Díky téhle prohře 7:2 a vítězství Kotlářky nad Draky jsme tak přišli o šanci na play-off. Druhý zápas už se nesl v duchu uvolnění, kdy jsme s Technikou do čtvrté směny drželi krok. V páté směně se Technika ujala vedení 8:3 a následně byl zápas z důvodu nepřízně počasí ukončen zápas ukončen.

V neděli nás čekaly poslední dva zápasy základní části proti Blansku, které si chtělo spravit reputaci a vybojovat alespoň jedno vítězství. Blansko do zápasu vstoupilo aktivněji i díky slabině našich nadhazovačů, kteří v letošní sezoně dávali až příliš mnoho met zdarma. Blansko toho využilo a ujalo se vedení 2:0. Nám se nedařilo prolomit obranu Blanska a ani najít recept na skvěle házejícího Pavla Procházku, který nás dlouho držel zkrátka. Ve směně třetí Blansko přidalo ještě tři body a zvýšilo náskok na 5:0. Nám se podařilo v další směně prolomit obranu a konečně skórovat. V další směně pak přidat ještě dva body, na které Blansko už na střídajícího Adama Krále nedokázalo odpovědět. Do posledních dvou směn jsme nastupovali s mankem dvou bodů, a to v poměru 5:3. V osmé směně se blanenská obrana blýskla na dva auty skvělým zákrokem ve vnitřním poli a my tak přišli o možnost srovnání zápasu. Na začátku deváté směny sice s trochou štěstí jsme obsadili první a třetí metu s jedním autem Tomáš Míček stáhnul bod. Poté přišla hvězdná chvíle Martina Kubočíka, který se na dva striky a dva auty trefil do opozitu a my tak srovnali na 5:5. Následným pastballem jsme se ujali vedení, které zkušeně pohlídal Greg, a my vyhráli v infarktovém zápase 6:5.

Druhé nedělní utkání už bylo z naší strany odehráno s přehledem, kdy náš útok bodoval v každé směně a Martin Drong na kopci nepouštěl soupeře do žádného většího tlaku. Nakonec jsme tento zápas ukončili po sedmé směně rozdílem 15:4.

S celkovou bilancí výher a proher v poměru 18:17 končíme základní část na 5. místě (bohužel prvním nepostupujícím) a v průběhu srpna nás čeká 6 zápasů v nástavbové skupině, ze které vzejde dvojice týmů hrající baráž.

 

Aleš