Klub - Aktuality

Arrows vs Krč Praha (2:13; 7:4; 2:16)

Po delší době nás čekaly tři zápasy za víkend, a to s Krčí Praha, se kterou jsme letos ještě nehráli. Zápasy byly pro nás velmi důležité, jelikož se jednalo o souboje mezi třetím a čtvrtým týmem extraligové tabulky.

Do prvního zápasu vstoupil úspěšněji soupeř, kdy na startujícího nadhazovače Ondru Hona, v úvodních směnách několikrát skóroval a vytvořil si velmi slušný náskok. Náš útok zpočátku zaspal a vůbec se mu nedařilo se prosazovat na soupeřova nadhazovače. A tak po prvních čtyřech směnách soupeř vedl už 12:1 a nenechal si úvodní zápas vzít, který byl ukončen po sedmi směnách rozdílem 13:2.

Ve druhém zápase se na kopci představila polská posila Artur Strzalka, mladý levoruký nadhazovač, který se své premiéry zhostil velmi dobře, a za podpory obrany držel soupeře zkrátka 5 směn a dal tak našemu útoku možnost, aby si vytvořil dostatečný tlak, který nám přinášel postupně v každé směně nějaký bod. Na začátku šesté směny ho vystřídal na kopci Greg, který už soupeři nedovolil žádný výraznější tlak, a tak jsme v druhém utkání slavili vítězství 7:4 a Artur mohl oslavit první vítězný zápas v extralize.

V neděli nás čekal třetí zápas, který byl poznamenán velkou absencí zraněných hráčů, což se projevilo zejména v netradičním složení sestavy, kdy někteří hráči hráli pozice, které běžně netrénují. Soupeř se prosadil hned v úvodu na našeho nadhazovače Martina Dronga a jako v prvním zápase si vytvořil v úvodních 4 směnách náskok 8:1. Po Martinovi se po měsíční absenci, zaviněné vleklým zraněním, ukázal na kopci Michal Lisko. V průběhu zápasu jsme se nevyvarovali několika chybám v obraně i v útočné fázi. Naši pálkaři se proti spolehlivě pracující obraně soupeře dostávali do skórovacích pozic velmi obtížně. Závěr zápasu z naší strany odházel Jakub Kaplan. Soupeř už měl dostatečný náskok a my jsme se zmohli pouze na kosmetickou úpravu skóre. Zápas tak skončil vysokým rozdílem 16:2 pro hostující Krč.

  • Tým: Baseball Muži