Halová Ostrava znovu ožila!

Po 6-ti letech opět ožívá mezinárodní turnaj Halová Ostrava. Do sportovní haly SŠTD v Ostravě Vítkovicích se v sobotu 22.3.2014 sjelo hned 7 týmů mladších žáků z Polska a Severní Moravy. Ve čtyřčlenné skupině A se utkali domácí Arrows, Klasik Frýdek Místek, Silesia Rybnik a Slávia OU Ostrava. Trojčlennou skupinu B potom tvořily týmy Gepardy Zory, Skokani Olomouc a Cannibals Šumperk.

Turnaj zahajoval duel Arrows - Klasik, tento vyrovnaný zápas musela rozhodnout až soutěž v běhu dvojčlenných štafet. V té byli úspěšnější Klasikové a našlápli tak k cestě do horní části tabulky. Ani v dalších zápasech nebyla nouze o vyrovnané zápasy. K nejdramatičtějším duelům patřil Gepardy - Skokani, ze kterého vyšel vítězně polský tým a v zápase Arrows - Silesia jsme jen těsně zvítězili v dohrávce. Ani to nám však již nestačilo na první místo v tabulce skupiny a museli jsme se tak smířit s bojem o 3.místo.

V menší skupině B se hrálo navíc semifinále, ve kterém nad polskými Gepardy jasně zvítězil olomoucký tým posílený o starší žáky.

V dolní nástavbě si 5.místo potom vybojovala Silesia Rybnik, tým nováčků Slávie OU obsadil 6.místo a velký obdiv si zaslouží nejmladší tým ze Šumperka, na který sice zbylo nepopulární 7.místo, ale je velkým příslibem do budoucna.

V souboji o 3.místo se nám příliš nepodařil vstup do zápasu a velkou bodovou ztrátu jsme již nedokázali dohnat. Bronzovou příčku si tak do Zor odváželi Gepardy a na nás zbylo 4.místo.

Z finálového zápasu vyšel vítězně tým Skokanů a odvážel si tak z Halové Ostravy 2014 největší pohár. Tým z Frýdku Místku obsadil stříbrnou příčku.

Na turnaji v Ostravě si zahrála více než stovka mladších žáků a skvělou kulisu jim vytvořili fandící rodiče. Zejména rodiče z Polska vytvořili pro děti při zápasech nádhernou atmosféru, za což jim patří dik.

Během turnaje měly nehrající týmy k dispozici improvizované baseballové kino či stolní tenis. O bufet a občerstvení se během turnaje postaral Láďa, kterému pomáhaly Terky. Maminkám tímto děkujeme za napečené buchty. O spravedlivý průběh zápasů se postarali oba rozhodčí Martin a Tom. Hřiště, časomíru a tabuli pak měli na starost Kubové. Hladký průběh celého turnaje zajišťovala Petra ve spolupráci s trenérským týmem mladších žáků. Těmto všem patří velký dík za povedený turnaj!