Arrows park hostil Kliniku trenérů

Začínající baseballoví trenéři a trenéři mládežnických kategorii měli jedinečnou možnost využít trenérskou kliniku, kterou pro ně přichystal Region Východ ve spolupráci s Arrrows Ostrava. Trenérské i lékařské kapacity předávaly nováčkům své zkušenosti a všichni přítomní navíc měli možnost získat akreditaci 3. trenérské třídya systému Family.

O trenérskou kliniku, byl až nečekaný zájem, svědčí o tom účast bezmála 50 začínajících trenérů a trenérek. „Konkrétně jsme přivítali 25 trenérů 3.třídy a 21 začínajících trenérů v systému Family. Chtěli jsme touto akcí reagovat na rostoucí zájem o náš krásný sport. Zajistit, že desítky nových dětí, které k baseballu nově přicházejí, budou mít odpovídající a kvalifikované vedení. Jsme moc rádi a moc si vážíme, takové účasti,“ neskrýval radost jeden z organizátorů trenérské kliniky president Baseball a Softball Arrows klubu Ostrava Radim Kepák, podle kterého k úspěchu celé akce přispěly především kapacity ve svých oborech, které souhlasily s tím, že se poděli o své zkušenosti.

Hlavními přednášejícími totiž byli Richard Kania a Zuzana Šrejberová, přednášky těchto zkušených trenérů (Tempo Titans, reprezentace ČR, a zkušenosti z mezinárodních stáží Izrael, USA a další…), byly doplněny přednáškou lékaře reprezentace ČR a Arrows MUDr. Martina Mohyly, který mimo jiné všechny seznámil s tím jak správně pracovat s naší mládeží, abychom předcházeli zraněním a úrazům.

„O tom, že přednášející upoutali pozornost svým zajímavým přednesem, prokládaným zážitky a poznatky známých koučů svědčí i zapálení účastníků v tělocvičně, kdy by se za soutěživost rodiče nemuseli stydět ani před svými dětmi,“ doplnil Vladimír Kvača předseda Regionu Východ. 

Součástí trenérského školení, které probíhalo v Arrows Parku v Original baseball restaurantu bylo i večerní posezení nad videem. Celý dvoudenní program pak zakončila tombola, v níž nechybělo sportovní baseballové oblečení, nejen klubu Arrows, ale z níž si vítězka Gabka Šínová (viz fotografie) odnesla jako hlavní cenu dres vítěze World Serie Chicago Cubs, zaslaného bývalým hráčem Arrows Martinem Šmídem z Chicaga. Všichni účastníci navíc obdrželi jako bonus slevový poukaz na nákup u společnosti Balon sport.

Výěžek z tomboly ve výši 1.266.- byl věnován fondu Arrows 45, který připravuje oslavy 45 výročí vzniku Arrows v roce 2018.

 Ještě jednou velký dík všem pořadatelům, přednášejícím i hostům, za jejich zájem o náš krásný sport a jejich volný čas, který mu věnují. Těšíme se s Vámi zase příště v Arrows parku Na shledanou.

Text: Jiří Maléř

Foto: Radim Kepák

Grafické zpracování : Dalibor Andrýsek