Klub - Aktuality

Celkové vítězství v základní části Superligy žákyň patří hráčkám Arrows

Krásný slunný víkend jsme strávily tentokrát v areálu Hroch Brno, kde mají svá domácí hřiště také softbalistky týmu Cats. V sobotní základní skupině jsme postupně třikrát zvítězili a zajistili si tak pozdější budíček do druhého finálového dne turnaje. Vzhledem k plánům na večer se nám to hodilo a děvčata mohla sledovat finále baseballové extraligy a fandit našim mužům alespoň na dálku. V sobotu jsme hráli uvolněně, s radostí a hráčky podávaly stabilní výkony, ... i když na pálce by to mohlo být ještě o něco lepší. Postupně jsme porazili Hit Opava 7:0, Snails Kunovice 7:6 a Cats Brno 11:1 a ještě jsme stačili vyzkoušet nové hráčky na nových postech. Svůj první start v soutěži na pozici nadhazovačky má úspěšně za sebou Sofie Mintonová, která v zápase proti Snails během čtyř směn zaznamenala několik strike outů, ale také zahrála výborně v poli. Tento zápas dospěl nakonec do tie-breaku, který jsme si letos vyzkoušeli poprvé. Podařilo se nám skórovat, dohrávku Snails ubránit a zvítězit. V posledním zápase s Cats se nám dařilo v útoku a děvčata doběhla nakonec pro 11 bodů. Celý zápas úspěšně odházela Veronika Navrátilová, která s podporou pole povolila soupeři pouze jediný doběh. Do Brna jsme tentokrát odjeli bez dvou zkušených hráček, které zůstaly doma v preventivní karanténě a všechny tři kečryně se potýkaly s menšími úrazy. I proto se mnohem většího zápasového vytížení dostalo mladším hráčkám a mezi nimi také nováčkovi Šarlotě Bogdalíkové, která si poprvé ve hře chytila těžký luft ve vnějším poli, poprvé úspěšně odpálila z nadhozu a také poprvé slajdovala. 

V neděli jsme se s naším rivalem Hit Opava setkali již v semifinále, jelikož v sobotní základní skupině skončili po třech prohrách na posledním místě. Do zápasu jsme nevstoupili nejlépe, když jsme museli záhy střídat kečra pro zranění. Opavě se podařilo na puštěný strikeout obsadit metu, v poli si se nám povedly dvě chyby a Opava šla do vedení 2:0. Odpověděly jsme hned v dohrávce směny a vyrovnaly na 2:2. Ve druhé směně však při dvou outech přišel zkrat a třetí chyba v naší obraně zajistila Opavě bod na 3:2. I přes dobrý výkon obou nadhazovaček, které rozdaly 9 strikeoutů ve čtyřech směnách a povolily pouze jeden hit, jsme tak nakonec v semifinále prohrály. Cenná lekce pro naši obranu. S malou přestávkou nás tak čekal poslední zápas základní části Superligy žákyň, který jsme ovládli a zvítězili nad Snails 11:2. V tomto turnaji jsme tak skončili "až" na celkovém třetím místě, po čtyřech výhrách a jedné jednobodové prohře v semifinále. 


V základní části divize Morava v soutěži Superliga žákyň naše hráčky první tři kola ovládly a tak nám zaslouženě patří první místo v tabulce a přímý postup na Mistrovství České republiky. 


Děkujeme organizátorům za skvěle připravený turnaj a výborný catering, rozhodčím za profesionální výkony a nakonec našim rodičům za jejich podporu, bez níž by to nebylo ono. Přejme si navzájem pevné zdraví a doufejme, že letos naše síly na hřišti ještě poměříme. Sportu zdar!!!


Tým Arrows žákyně U13: Veronika Knapová, Vilma Ondryášová, Lucie Večeřová, Alice Štěpánková, Tereza Školoudíková, Tereza Kotásková, Nikol Falaštová, Veronika Navrátilová, Elen Sionková, Nela Strachotová, Sofie Mintonová, Šarlota Bogdalíková

 Fotogalerie zde.

  • Tým: Softball U13