Klub - Aktuality

Žákyně ve finále třetího kola Superligy

Poslední hrací víkend před prázdninami Superliga zavítala do nedaleké Opavy, kde se odehrál třetí turnaj základní části soutěže. Náš tým jsme tentokrát doplnili o mladší hráčky, které potřebují získávat zkušenosti, aby se příští rok staly platnými hráčkami základního kádru. Julie Škutová, Ivana Martinčáková a Sabina Chytřinská si tak poprvé vyzkoušely v pálkařském boxu čelit živému nadhozu.

V sobotu jsme tradičně zahájili turnaj se soupeřem Hit Opava. Zápas byl velice vyrovnaný. Naše Terka Školoudíková soupeři nasázela 14 strikeoutů v 6 směnách, povolila jen dva hity, z kterých však soupeř nedokázal skórovat. Našemu útoku se dařilo kontaktovat míč častěji, ale na počet úspěšných odpalů jsme na tom byli stejně jako soupeř. Zápas tak za stavu 0:0 dospěl až do tie-breaku, který naše obrana zvládla bez obdrženého bodu. V dohrávce se pak Alici Štěpánkové podařilo skórovat díky sérii divokých nadhozů a vítězství bylo naše.  

Druhý zápas s Eagles Praha byl z jiného soudku. V útoku jsme hned v první směně zaznamenali tři doběhy a pálkařsky jsme si opravdu spravili chuť. Viděli jsme krásné vícemetové hity od Terky Kotáskové, Niki Falaštové, Nely Strachotové, ale především Terky Školoudíkové, která ke svému dvoumetovému 2 RBI hitu v první směně posléze přidala hned dva homeruny z tosu. Konečné skóre zápasu 15:3.

Poslední zápas dne nás čekal těžký soupeř Joudrs Praha. Koučové obou týmů postavili na prkno nadhazovací jedničky a oběma se opravdu dařilo. Na konci druhé směny bylo na obou stranách v zápise po šesti strikeoutech. Ve třetí směně však naše Alice Štěpánková složila neuvěřitelnou útočnou ulejvku, která v kombinaci s následnou chybou v obraně soupeře znamenala obsazení až druhé mety. Další pálkařky svědomitě bojovaly a bod jsme dotlačili domů. Naše obrana byla opět bezchybná, tři rychlé auty v režii nadhazovačky. Ve čtvrté směně se Terka Kotásková nejprve dvoumetovým hitem dostane do skórovací pozice a vzápětí efektním slajdem na domácí skóruje. Konečný výsledek 2:0 a je jasné, že v neděli nás finále nemine.

První nedělní zápas s Joudrs Praha B tak dáváme prostor novým hráčkám a premiéru na nadhozu si vyzkouší Šarlot Bogdalíková. Dlouho se jí s podporou obrany daří držet soupeře zkrátka, ale ve čtvrté směně za stavu 7:1 přijde zlom a Joudrs stahují na 6:7. Střídání nadhozu znamená rychlý třetí aut, ale soupeř v následující směně přece jen srovná na 7:7. V dohrávce páté směny začínáme nadějně, s obsazenou druhou metou po hitu na osm. Nicméně v lapačce stejné polařky pak končí další dva naše nádherné daleké odpaly. Jdeme tak opět do tie-breaku. Začátek line-upu soupeře se vytáhne a podaří se jim 3 doběhy. My už dokážeme odpovědět jen jedním doběhem. Přesto moc pěkný zápas a zasloužené vítězství pro Joudrs B.

Finále a Hit Opava, těžký soupeř na vlastním hřišti. Jedna chyba v obraně následovaná jedním hitem soupeře ve druhé směně znamená jeden jediný bod zápasu ve prospěch Opavy. Náš útok se neprosadí, dva hity na naší straně nepřichází v pravou chvíli a hodně našich odpalů končí v lapačkách tentokrát bezchybné opavské obrany.

Speciální pochvalu trenérů si vysloužila Tereza Kotásková za jedinečný výkon na pozici kečra. Za Arrows dále excelovaly: Bogdalíková Šarlot, Falaštová Nikol, Chytřinská Sabina, Martinčáková Ivana, Navrátilová Veronika, Sionková Elen, Strachotová Nela, Školoudíková Tereza, Škutová Julie, Štěpánková Alice, Vargová Nicole a Zámostná Sára.

Fotogalerie zde.

  • Tým: Softball U13