Klub - Aktuality

Kadetky 1., 2. a 3.!!! Aneb z MČR nádherná bronzová medaile!!!

  1. místo v základní části superligy
  2. místo na poháru ČSA
  3. místo na MČR

Tento víkend proběhlo v Praze MČR U16 Superligy kadetek, ze kterého máme nádhernou bronzovou medaili. Vynikající závěr letošní sezony.

Byl to velmi náročný prodloužený víkend, který začal už v pátek odpoledne. Od dvou hodin nás čekal první ze dvou zápasů toho dne – Blansko. Tohoto soupeře známe a ve čtvrté směně porážíme rozdílem. Po krátké přestávce nastupujeme proti týmu Eagles, posíleném oproti základní části ligy. Je to boj až do konce zápasu, ale v poslední směně se projevuje ranní vstávání, dlouhá cesta a únava z odehraného předchozího zápasu. Končíme sice s prohrou, ale s vědomím dobře odvedené práce v poli i na pálce.

Sobotní ráno náš čekalo domácí Joudrs, také s posilami oproti základní části Superligy. Holky nastoupily bez respektu a bojovaly proti opravdu silnému soupeři. I s tímto nasazením jsme bohužel nedosáhli na vítězství. Ale tým se v delší mezizápasové pauze připravil na další zápas, tentokrát proti Kotlářce. Tento tým nás jednou velmi nehezky pozlobil. Nicméně vyrovnaným a zodpovědným výkonem celého týmu jsme vybojovali velmi důležité vítězství.

Nedělní ráno bylo ve znamení posledního zápasu základní skupiny proti Snails Kunovice. A nebyl to vůbec jednoduchý zápas. Velice vyrovnaný výkon obou nadhazovaček stanovil konečné skóre 2:1, kdy Zojča dokázala udržet i plné mety soupeřek bez bodu. Konečné rozhodnutí přišlo až v dohrávce poslední směny, kdy Vivi podle signálu od Gábiny agresivně kradla třetí metu a po přehozu ihned kradla i domácí!!! Tím dala ten rozhodující bod, který nás posunul do boje o třetí místo!!!

Po pauze s horkým čajem – v neděli bylo opravdu hodně chladno, nás čekal závěrečný boj. Opět Kotlářka – posílená o nadhazovačku, nahostovanou z úplně jiného týmu. Bohužel otevřený systém tohoto MČR takový tah umožňoval. Ale to holky vůbec nerozhodilo a rvaly se o vítězství. A nebyl to vůbec jednoduchý zápas. V první směně jsme dostali bod, který v jsme dohrávce bohužel nedokázali vrátit. Oproti tomu ve druhé směně byly soupeřky bez bodu, který se podařil na naší straně. To bylo pro vývoj tohoto těžkého zápasu velmi důležité, protože další dvě směny se ani jednomu týmu nepodařilo skórovat. Obrat přišel v dohrávce páté směny, kdy jsme měli dva doběhy – opět velice důležité. Soupeřkám se v šesté směně už nepodařilo na Zojču uhrát ani bod a stylové zakončení SO nám přineslo výbornou bronzovou medaili.

A co dodat na závěr?

Na závěr opravdu velké díky celému týmu: Zojča Slaná, Vivi Tsameti, Anet Jandíková, Lucka Večeřová, Lucka Wilczková, Terka Školoudíková, Áďa Svobodová, Niki Karstenová, Verča Knapová, Vilma Ondryášová, Bára Košatová a nově v sestavě žákyně Nela Strachotová. Holky podaly výborný týmový výkon, nezalekly se ani silných soupeřek, cíleně a zodpovědně se rvaly odpaly i ulívkami o každý posun na metách o každý bod a zaslouženě si z Prahy odváží medaile a pohár pro třetí nejlepší tým České republiky!!!

Samostatné poděkování patří Zojči Slané, která svým výkonem celého víkendu získala ocenění Nejlepší nadhazovačka!!!

Další samostatné poděkování patří Vivi Tsameti za dva nádherné HOMERUNY!!!

A ještě jedno samostatné poděkování patří Terce Školoudíkové za běžecký HOMERUN!!!

Velké díky patří rodičům, kteří svým fanděním vytvářeli holkám bojovnou atmosféru. Pevně věříme, že jste s výkonem děvčat spokojeni a nadále v příští sezoně budete tým podporovat svým hlasitým fanděním nejen na domácím hřišti!!! Poděkování patří také rodičům, kteří se podíleli jako realizační tým na přepravě našich BRONZOVÝCH hráček.

A na úplný závěr bych za celý trenérský tým chtěl popřát Zoe, Vivi a Anet hodně úspěchů v další etapě jejich softbalové kariéry. Zodpovědně odehrály svůj poslední turnaj v kadetské kategorii a pro příští rok se posouvají o stupínek výše. HOLKY DĚKUJEM!!!