FINÁLE vs Joudrs - 1. víkend

Finálová série mezi Arrows Ostrava, nováčkem extraligy, a zkušeným a pravidelným účastníkem bojů o medaile Joudrs Praha, odstartovala v sobotu 2. 10. 2021 na hřišti v Bohnicích.

Za pražský domácí tým se na prkně představila americká posila, u nás to byla zase posila z Japonska, bylo tedy na co koukat. Soupeř byl od první směny na balóně a hned jednou skóroval. Nám se v útoku nedařilo, ale nic jsme nevzdávaly. Pražské holky se toho ale vůbec nebály a nastřílely 14 hitů. Dvě chyby v obraně pro nás znamenaly další body. Ve 4.směně stahujeme bod, ale to bylo z naší strany vše a na výhru to nestačilo. První finálový zápas konči 7:1 pro Joudrs.

 V neděli se série přesunula do Arrows parku. Tribuna se začala plnit a zápas po představení obou týmů mohl začít. Hostující tým se stejnou sestavou, zato u nás na prkně nastoupila tentokrát posila slovenská. První směna nám opět utekla a soupeř hned stahuje dva body. My jsme odpověděly jen jedním doběhem. Ve 3. a 4. směně se Joudrs dařilo skloubit odpaly a navyšovat vedení zápasu na 4:1. V páté směně stahujeme bod, zato v 6.směně rovnou dva. V obraně jsme udržely dvakrát bez bodů a stav zápasů byl srovnaný 4:4. Poslední 7.směna nám byla osudnou, pálkařky Joudrs byly odolnější a po několika tvrdých odpalech si dobíhají pro dva body. My jsme na to už odpovědět nedokázaly. Konečný výsledek zápasu 6:4.

Finálová série se hraje na tři vítězné. Následující víkend nás opět čeká cesta do Prahy, kde se odehraje důležitý zápas. Držte nám palce, ať se v neděli sejdeme opět v Arrows Parku!!!

Fotogalerie 1.zápas a 2.zápas.