Coachball U11

První dvě výhry do soutěže MS Winter League U10

V sobotu 12. 2. náš nový tým hrající pod názvem Arrows Soft v zimní halové soutěži U10 odehrál již druhé kolo. Tým je složený pouze z dívek a naše malé holčičí naděje si to náramně užívají. První kolo soutěže proběhlo ve Frýdku-Místku již 22. 1., ale vinou nemocí, karantén a jiných se zúčastnilo pouze pár hráček. Ve Frýdku-Místku velmi oslabený tým vyhrál 3:0 pěkné přátelské utkání s Orlovou a následně prohrál 2:10 s Hitem Opava, a tak se všichni těšili na první zápasy v plné sestavě.

První zápas jsme odehráli s domácím týmem Orlové. Oba dva týmy bojovaly především s útokem, a to dostat balón na tři nadhozy do hry a zajistit tak nějaké body. V první směně začínáme zápas na pálce a podařeným útokem získáváme 2 body, soupeři se nepodaří skórovat. Další dvě směny jsou z obou dvou stran bez bodu a tak se dostáváme do poslední směny a začínáme na pálce. Poslední směna se holkám moc povedla. Dobrou hrou na metách skórujeme hned čtyřikrát a tak soupeř za stavu 6:0 už nedostane možnost dohrávky (max. počet bodů za směnu je pět), zápas končí výhrou pro nás.

Druhý zápas hrajeme proti našemu dalšímu týmu v soutěži, a to Arrows U9. Zápas začne velmi zostra, tým Arrows U9 se dobře připravil na zápasy a taky dychtil po první výhře v soutěži. Hned v první směně, na pár drobných chybek a dobrých odpalů ze strany soupeře, prohráváme 3:1. Ve druhé směně se stav nemění, oba dva týmy hrají pěkný baseball a snaží se prorazit na pálce. Vrchem házený nadhoz dělá ještě některým hráčkám problémy, do příště to ještě vyladíme. Ve třetí směně se holky zkoncentrují a dotahují na 3:3. S elánem vstupujeme do poslední směny, ale nepodaří se nám udržet tlak soupeře a před dohrávkou prohráváme 5:3. V dohrávce postupně trpělivě obsazujeme za cenu dvou autů první a druhou metu a tak další pálkař pravděpodobně rozhodne o osudu celého zápasu. Za stavu jeden prošvihnutý strike a jeden foulball pálí třetí nadhoz hráčka do oken do homerunu, ale bohužel mimo výseč. Nejeden trenér si dovedl spočítat, že případný homerun by zápas ukončil ve prospěch holek. Čtvrtý nadhoz foulball. Všichni napnutí, pátý a poslední nadhoz rozhodne. Hráčka švihá a pálí zase do oken tělocvičny, ale tentokrát je odpal v hřišti a máme tady první HOMERUN!!! A aby toho nebylo málo, tak rovnou walk-off homerun a zápas končí výhrou 6:5 pro naše holky.

Musíme moc poděkovat soupeři, týmu Arrows U9, který hrál opravdu soustředěně. Kluci byli moc šikovní. Byl to hořký konec skoro vyhraného zápasu, ale takový je baseball, hraje se do posledního outu.

Po této úžasné sobotě zapisujeme do tabulky 2 důležité výhry, gratulujeme hráčkám a Aničce Uhlařové k jejímu prvnímu homerunu a těšíme se na poslední domácí kolo 26. 3. ve Vřesině.

Arrows Soft: Klárka Večeřová, Anička Uhlařová, Míša Marejková, Niky Thomasová, Bára Havránková, Isi Olsson, Vanes Vraníková a Adélka Klimšová – a jako devátý hráč nám pomáhali Máťa Krejzek a Alex Ryška z týmu Arrows U10.

Trenérské kvarteto: Luisa, Bára S., Zuza a Marek

  • Tým: Coachball U11