Softball U13

Žákyně ve finále třetího kola Superligy

Poslední hrací víkend před prázdninami Superliga zavítala do nedaleké Opavy, kde se odehrál třetí turnaj základní části soutěže. Náš tým jsme tentokrát doplnili o mladší hráčky, které potřebují získávat zkušenosti, aby se příští rok staly platnými hráčkami základního kádru. Julie Škutová, Ivana Martinčáková a Sabina Chytřinská si tak poprvé vyzkoušely v pálkařském boxu čelit živému nadhozu.

V sobotu jsme tradičně zahájili turnaj se soupeřem Hit Opava. Zápas byl velice vyrovnaný. Naše Terka Školoudíková soupeři nasázela 14 strikeoutů v 6 směnách, povolila jen dva hity, z kterých však soupeř nedokázal skórovat. Našemu útoku se dařilo kontaktovat míč častěji, ale na počet úspěšných odpalů jsme na tom byli stejně jako soupeř. Zápas tak za stavu 0:0 dospěl až do tie-breaku, který naše obrana zvládla bez obdrženého bodu. V dohrávce se pak Alici Štěpánkové podařilo skórovat díky sérii divokých nadhozů a vítězství bylo naše.  

Druhý zápas s Eagles Praha byl z jiného soudku. V útoku jsme hned v první směně zaznamenali tři doběhy a pálkařsky jsme si opravdu spravili chuť. Viděli jsme krásné vícemetové hity od Terky Kotáskové, Niki Falaštové, Nely Strachotové, ale především Terky Školoudíkové, která ke svému dvoumetovému 2 RBI hitu v první směně posléze přidala hned dva homeruny z tosu. Konečné skóre zápasu 15:3.

Poslední zápas dne nás čekal těžký soupeř Joudrs Praha. Koučové obou týmů postavili na prkno nadhazovací jedničky a oběma se opravdu dařilo. Na konci druhé směny bylo na obou stranách v zápise po šesti strikeoutech. Ve třetí směně však naše Alice Štěpánková složila neuvěřitelnou útočnou ulejvku, která v kombinaci s následnou chybou v obraně soupeře znamenala obsazení až druhé mety. Další pálkařky svědomitě bojovaly a bod jsme dotlačili domů. Naše obrana byla opět bezchybná, tři rychlé auty v režii nadhazovačky. Ve čtvrté směně se Terka Kotásková nejprve dvoumetovým hitem dostane do skórovací pozice a vzápětí efektním slajdem na domácí skóruje. Konečný výsledek 2:0 a je jasné, že v neděli nás finále nemine.

První nedělní zápas s Joudrs Praha B tak dáváme prostor novým hráčkám a premiéru na nadhozu si vyzkouší Šarlot Bogdalíková. Dlouho se jí s podporou obrany daří držet soupeře zkrátka, ale ve čtvrté směně za stavu 7:1 přijde zlom a Joudrs stahují na 6:7. Střídání nadhozu znamená rychlý třetí aut, ale soupeř v následující směně přece jen srovná na 7:7. V dohrávce páté směny začínáme nadějně, s obsazenou druhou metou po hitu na osm. Nicméně v lapačce stejné polařky pak končí další dva naše nádherné daleké odpaly. Jdeme tak opět do tie-breaku. Začátek line-upu soupeře se vytáhne a podaří se jim 3 doběhy. My už dokážeme odpovědět jen jedním doběhem. Přesto moc pěkný zápas a zasloužené vítězství pro Joudrs B.

Finále a Hit Opava, těžký soupeř na vlastním hřišti. Jedna chyba v obraně následovaná jedním hitem soupeře ve druhé směně znamená jeden jediný bod zápasu ve prospěch Opavy. Náš útok se neprosadí, dva hity na naší straně nepřichází v pravou chvíli a hodně našich odpalů končí v lapačkách tentokrát bezchybné opavské obrany.

Speciální pochvalu trenérů si vysloužila Tereza Kotásková za jedinečný výkon na pozici kečra. Za Arrows dále excelovaly: Bogdalíková Šarlot, Falaštová Nikol, Chytřinská Sabina, Martinčáková Ivana, Navrátilová Veronika, Sionková Elen, Strachotová Nela, Školoudíková Tereza, Škutová Julie, Štěpánková Alice, Vargová Nicole a Zámostná Sára.

Fotogalerie zde.

  • Tým: Softball U13