Softball Ženy

EXL ženy - 1. hrací víkend x Eagles / Joudrs

První extraligový víkend nám začal zostra. Hned na začátek loňský medailista Eagles Praha. Velmi dravý tým, ale my jsme měly jasno, vlítnout do extraligy jedině s výhrou. Z počátku zápasu na nás byla znát velká nervozita a toho soupeř využil. Hned v prvních dvou směnách se holkám z Prahy povedlo skórovat 5krát. Nadhazovačka Eagles nás držela na vysokých balónech a my jsme se s tím praly až do 4. směny, kdy se po dvou metách zdarma a odpalu Báry Savioly podařily stáhnout dva body. Nervozita opadla, obrana zabrala a po 5. směně byl stav zápasu 5:4 pro Eagles. Dva útoky na to otočit zápas v náš prospěch. V 6. směně se nepodařilo skórovat ani na jedné straně. Dohrávka 7. směny a poslední možnost k otočení zápasu. Nabitý pálkařský lineup, co víc si přát. Eliška Poláchová pálí hit a obsazuje první metu, stejně pokračovala i Kyo Morita a do třetice Tereza Kubicová, která tak stahuje srovnávací bod. Petra Slaninková obdržela úmyslnou metu zdarma a rozhodnout zápas přišla Mari Burkovičová, která pálí vítězný hit. První výhra extraligy byla na světě. (5:6).

Fotogalerie zde.

Druhý zápas se vysílal živě na ČT Sport a my chtěly potvrdit naši výhru z předchozího zápasu. Opět nervózni začátek, po první směně svítil na tabuli stav 2:0 pro Eagles. Věděly jsme, že máme silný útok, a to jsme také potvrdily v dalších směnách. Po několika vydařených hitech Báry Savioly, Niki Schwarzingerové a Sáby Vítkové se dostáváme do vedení 3:5. Máme co bránit, a tak je třeba odvést koncentrované výkony, to se nám bohužel v poslední směně nepovedlo. Pár chybiček v poli nás stály čtyři doběhy pro Eagles. A tak jsme měly co vracet. Víme, že dokud není poslední aut není nic ztraceno. Sába Vítková rozjela útok dvoumetovým odpalem. Strike out a vysoký luft do zadního pole pro nás znamenal dva auty a běžec ve skórovací pozici. Kyo Morita pálí double a snižujeme tak na 7:6. Odpal na druhou metařku Eagles, která s chycením trošku bojovala znamenal safe na první metě, ale obrana Eagles tuto situaci zvládla a po příhozu na domácí metu zahrávají 3 out a slaví výhru 7:6.

V neděli nás čekaly dokonce loňské mistryně Joudrs Praha. A my, jakožto nováček, jsme mohly jedině překvapit. Opět nám utekla první směna, soupeřky obsadily dvě mety a homerun znamel první 3 doběhy pro Joudrs. Na to jsme odpověděly a stahujeme dva body. V dalších směnách se nám nedařilo prosazovat a naše odpaly končily v rukavicích pražské obrany. Zato soupeřův útok byl velice produktivní. V dohrávce 5. směny jsme ještě další dva body přidaly, ale ani to nestačilo. Na tabuli svítil stav 12:4 což znamenal konec zápasu o rozdíl.

S hlavou vzhůru vstupujeme do druhého zápasu, kde se nám zase a znova nedaří ubránit první směnu bez bodů. Tři doběhy na straně Joudrs pro nás ale nic neznamenají. V každé směně se nám daří postupně stahovat bod po bodu. A v 5. směně je stav zápasu srovnaný 4:4. Šestá směna pro nás byla osudnou, chyby v poli a dobré kontakty znamenaly tři doběhy pro Joudrs. Jak je našim zvykem, vše si necháváme na konec. V dohrávce 7. směny se hned na metu hitem dostala Eliška Poláchová, dva lufty za sebou do vnitřního pole ji ale nikam neposunuly. Jak se říká na dva auty se hraje nejlíp. Mari Burkovičová pálí hit a máme běžce ve skórovací pozici. Bára Saviola opět pálí ránu a dvoumetovým odpalem stahuje dva body. Na pálce slovenská posila Petra Slaninková, která po dlouhém boji pálí krásný odpal do levého pole, pro který polařka Joudrs skáče rybu a ukončuje tak velmi napínavý souboj. Zápas tak skončil výhrou pro Joudrs 7:6.

Moc děkujeme všem co nás přišli povzbudit, lepší atmosféru jsme si nemohly přát. A už teď se těšíme na další domácí zápasy, které odehrajeme v Arrows parku v úterý 6. července 2021 proti Snails Kunovice ve 12:00 hod a druhý pak od 14:00 hod!!

  • Tým: Softball Ženy