Softball Ženy

EXL ženy - 2. hrací víkend x Strorms / Trutnov HSM

Druhý extraligový víkend nás čekalo cestování do Prahy a Trutnova.    

V sobotu nás čekal Storms Praha, což je tým který umí překvapit a hrát zápasy velmi vyrovnaně. To se ukázalo hned v prvním zápase. Na obou stranách nadhazovačky předváděly skvělou práci a pálkařky to neměly jednoduché. Podařilo se nám obsadit mety, ale hit, který by body stáhl, nepřišel ve správnou chvíli. Na prkně odházela Mariko Goto, obdržela 6 hitů za celý zápas. Bohužel ve 4.směně se Storms povedly skloubit dva odpaly a tím stáhnout jediný bod, který byl výherní. My jsme na to už nedokázaly odpovědět a tak prohráváme 0:1.

Druhý zápas začal lépe pro nás a hned v první směně jsme se dostaly do vedení 2:0, v další směně jsme pak přidaly jeden bod. Stav 3:0 se dlouho neměnil. Nadhazovačky opět předváděly skvělou práci. Naše obrana držela a až do 6. směny soupeři nic nedovolila. V dohrávce šesté směny se totiž pálkařkám ze Storms povedlo obsadit metu, poté přišly dva dlouhé odpaly a dva body byly doma, naše obrana ale už víc nepustila, podržela a zápas tak skončil vítězstvím 3:2 pro nás.

Nedělní ráno bylo nabité, rychlý přesun do Trutnova a v 11:00 hod už začínal první zápas. Počasí přálo a tak jsme zápas chtěly mít co nejdříve za sebou a šetřit síly. Mariko Goto na nadhazovacím prkně odvedla skvělou práci. Obdržela pouhé dva hity. Naše pálkařské výkony na tom nebyly o moc lépe, ale pár hitů a chyby trutnovských holek nám zajistily výhru rozdílem po 6. směně 7:0.        

Druhý zápas už tak jasný nebyl a bylo třeba předvést soustředěný výkon až do posledního autu. Na obou stranách se bodovalo pouze ve druhé směně. Nám se podařilo obsadit dvě mety a Eliška Polachová svým dvoumetovým odpalem stáhla dva jediné body. V dohrávce sice Trutnov snížil stav na 2:1, ale nic víc Dominika Rampáčková na nadhozu nedovolila. Obrana předváděla skvělé zákroky, ubránily jsme co jsme měly a tak si z Trutnova vezeme dvě výhry.         

Z druhého hracího víkendu tak odjíždíme s bilancí jedna prohra a tři výhry. Víme na čem pracovat a co zlepšovat. Další zápasy budou na domácí půdě. Těšíme se na vaši podporu a to 6. 7., kdy do Arrows Parku zavítají Snails Kunovice.

#ArrowsFamily

  • Tým: Softball Ženy