Klub - Aktuality

Extraliga mužů - Základní část 2012

Základní část mužské extraligy je za námi a je čas na dílčí bilancování…

Po kvalitní zimní přípravě vedené Aleše Navrátilem a novou posilou Gregem McCarthym jsme do sezóny vstupovali s cílem postoupit do Play-off a po dvouletém půstu zasáhnout do bojů o mistrovský titul.

S ohledem na významné mezinárodní turnaje – Mistrovství Evropy v Holandsku a kvalifikaci na World Baseball Classic v Německu – byl rozpis zápasů nahuštěn do 3 měsíců s tím, že v několika víkendech se odehráli 3 zápasy.

Ze začátku sezóny se nám vytyčený cíl dařil naplnit. Vzhledem k rozlosování soutěže jsme první polovinu sezóny odehráli téměř výhradně na domácím hřišti. Z domácích zápasů jsme vytěžili takový počet výher, který nám zaručoval umístění na třetím místě. Za zmínku stojí vítězství nad loňským mistrem a favoritem soutěže Technikou Brno a 2 vítězství nad Draky Brno. S postupující sezónou ovšem nastaly potíže se zraněními, která nám zredukovala už tak zúžený kádr. Dalším problémem, dá se říct, že největším, byla nevyrovnaná forma našich nadhazovačů, kteří bohužel, až na výjimky, neodváděli kvalitní výkony. Výkyvy nadhazovačů se v plné nahotě projevily ve druhé části základní části, kdy jsme zápasy odehráli na hřištích soupeřů. Přesto jsme zásluhou dobře fungující obrany a zejména pálkařským dovednostem získaly další vítězství, které nám dávaly naději na kýžený úspěch. Nelze opomenout dva základní pilíře našeho útoku – Jakuba Malíka a Martina Dronga, kteří po celou dobu sezóny figurovali na předních místech pálkařských statistik celé extraligy.

Přestože jsme v průběhu základní části získali více výher než proher (poměr 18:17), s ohledem na nebývalou vyrovnanost soutěže jsme stanoveného cíle nedosáhli a základní část zakončili na 5. místě. V průběhu měsíce srpna nás čekají zápasy v nástavbě Play-down, ve které se rozhodne, který z týmů doprovodí tým Olympie Blansko do baráže.

Celkově náš herní projem má oproti loňské sezóně stoupající tendenci, ale starou pravdou je, že zápasy vyhrávají obrany a  nadhazovači, a na těchto postech je třeba zapracovat nejvíce a také tuto pozici vhodně doplnit.

Ondřej Vašíček - vicepresident

Aleš Navrátil - headcoach

  • Tým: Baseball Muži