Klub - Aktuality

Extraliga zahájena vítězně!!!

V pátek jsme v našem areálu zahájili letošní Extraligu. Pro všechny byl přichystán bohatý program.

Celý den začal již brzy ráno. Pod vedením Pavla Burkoviče jsme finišovali s úpravami areálu. Dohlazovali se hrací povrchy, zastřihávala se tráva, dosazovaly okrasné truhlíky, věšel se velkoplošný billboard. Restaurace připravila venkovní stánek s grilem. Všichni se těšili na večerní zápas. Čekala se nejen návštěva fanoušků, ale i pozvaných hostů. Bylo fajn, že jsme mohli přivítat po delší době velké postavy našeho klubu: Vaška Šíchu, Tomáše Šíchu, Petra Kubovčíka, Jardu Polanského, Jiřího Piroše a řadu dalších.

slavnostní program byl zahájen krátce po 18 hodině. Na terase restaurace u tabule cti jsme přivítali pana Ing. Rudolfa Köhlera s jeho syny Robertem a Rychardem s jejich rodinami. Přítomni byli všichni hráči A týmu. Po krátké úvodní řeči prezidenta klubu byla odhalena, spolu s čestným prezidentem Radimem Kepákem, tabule Köhler Valley. Pan Köhler je nedílnou součástí našeho klubu. Byl to on, pod jehož vedením se začaly stavět základy dnešího club housu a restaurace. Jeho synové byli oporami našeho týmu.

Po tomto slavnostním úvodu jsme již všichni netrpělivě čekali na slavnostní zahájení zápasu. Oba týmy nastoupily na plochu v 17.55 hodin. Následně proběhlo vztyčení národní vlajky za zvuku české hymny, jejíž přednes obstaral ostravský pěvecký sbor Chorus Ostrava, pod vedením sbormistryně Petry Rašíkové. Těchto 25 sboristů nám připravilo krátký kulturní zážitek. Ne vždy máme šanci slyšet českou hymnu i s jejím krásným textem.

Slavnostní nadhoz obstaral pan Alois Michl, který je naším nejskalnějším fanouškem. Ve svých 82 letech dochází na každý domácí zápas Arrows pěšky z centra Poruby. Strike zónu bezpečně trefil. Byli mu přítomni rovněž Ing. Pavel Vojtasík, velká postava a bývalý prezident našeho klubu a RNDr. Petr Ditrich, předseda České baseballové asociace.

Následně byl dlouho očekávaný zápas zahájen. Ozvučení tribuny bylo dobrým počinem. Komentátorem zápasu byl reportér ČT Tomáš Vzorek. Divácká návštěva předčila naše očekávání. Pro diváky byla přichystána akce 50/50. Zápas byl fascinující. Dominantní nadhazovači dlouho nepřipustili komplikace. V konci zápasu jsme obdrželi dva body. Následně se nám ale podařilo zápas srovnat a nakonec i homerunem Petra Čecha jej strhnout na svou stranu. Vítězství v zahajovacím zápase korunoval 8 minut trvající ohňostroj, který zakončil tento báječný den.

Pevně věřím, že se všichni dobře bavili. díky všem, kteří se na Opening Day podíleli a restauraci Arrows díky za kvalitní servis. Jste všichni srdečně zváni k dalším zápasům a třeba za měsíc při podobně velké akci!

Martin Bohoněk