Klub - Aktuality

Z-Cup 2014

O víkendu 8. a 9. listopadu se na brněnském výstavišti v pavilonu Z v rámci veletrhu SportLife uskutečnil již 13. ročník mezinárodního halového turnaje starších žáků Z-Cup 2014. Turnaje se letos zúčastnilo celkem 16 týmů z České Republiky, Rakouska a Polska. Letos se hrálo podle nové kategorie U11, která bude fungovat od roku 2015.

Naši žáci byly rozlosovány do sobotní základní skupiny společně s týmem Draků, Blanskem a Hrochů 2. V prvním zápase jsme se utkali s domácím týmem Hrochů 2. Celých 5 směn se na obou stranách neskórovalo. V zásadní 6.směně jsme se konečně dokázali prosadit 3 doběhy a Hroši odpověděli v dohrávce 2 body.  V 8.směně jsme potom ještě navýšili vedení na konečných 7:2. V zápase se odehrálo se celých 9 směn.

Ve druhém zápase jsme se utkali s Draky, kteří s tímto týmem v letošním roce vybojovali mistrovský titul. V dohrávce 3.směny jsme otevřeli skóre 3 doběhy, ve 4. potom Draci částečně snížili na 3:2 a v 5.směně jsme opět navýšili náskok na 4:2. V poslední 7. směně jsme po několika nesmyslných příhozech v poli přišli o vedení a ze zápasu jsme si odnesli “jen” remízu 4:4.

Ve třetím zápase s Blanskem byl průběh opačný. Hned v první směně jsme sice dvakrát skórovali, nicméně v dohrávce nám to Olympia dvojnásobně vrátila. Podobně vypadaly 4. a 5. směna, po kterých jsme prohrávali 11:4. Po velké mobilizaci jsme našli vůli ještě něco s výsledkem udělat a v 7. směně jsme vyrovnali na 11:11. V dohrávce se již nic nestalo a tak jsme si připsali druhou remízu.

S jednou výhrou a dvěmi remízami jsme se dostali do nedělní horní skupiny play-off. V prvním zápase jsme podle skóre ze soboty narazili na Tempo. Po prvních dvou směnách byl zápas vyrovnaný 1:1. Potom ale přišly dvě směny pražské útočné smrště, na kterou jsme již dokázali reagovat pouze jediným doběhem v 5.směně na konečných 2:9.

Prohra s Tempem nás poslala do bojů o 5.-8. místo, kde nás čekal Pipas Brno. Zde jsme se ujali v dohrávce 1. vedení a ve 3. směně po skórování na obou stranách bylo vyrovnáno 3:3. V poslední 5. směně jsme však opět vyrobili několik chyb v poli, které nás stáli zápas 3:6.

Po této prohře nás tedy čekal poslední zápas o konečné 7.místo s Třebíč Nuclears. V tomto zápase jsme zaznamenali pouhé 2 hity a naproti tomu v poli již byla znát fyzická únava po dvoudenním turnaji. Prohra 0:3 nám zajistila celkové 8.místo na turnaji.

Díky příznivému losu a dobrým sobotním výsledkům jsme měli možnost zahrát si 6 kvalitních zápasů většinou se soupeři, na které jsme letos prozatím nenarazili ani na MČR ani na SuperCupu. Turnaj splnil svůj účel a v lecčems před zimní přípravou napověděl. Tímto bych rád poděkoval všem, kdo nám na turnaji pomáhali a také rodičům, kteří nám usilovně fandili.

  • Tým: Baseball U11