Klub - Aktuality

Arrows park o prázdninách žil a bavil sportem, kulturou i dobrým jídlem stovky lidí

Arows park v Ostravě-Porubě se stává nedílnou součástí života města, a to nejen sportovního, ale také kulturního a společenského. Poznaly to stovky lidí během prázdninových dní, kdy mohli navštěvovat exhibice, zápasy play-off, vernisáže fotografii, příměstské tábory pro děti nebo mezinárodní Evropský pohár vítězů pohárů žen v softbale.

Hokejky proti pálkám, aneb baseballová exhibice

Prázdninové dění v Arrows parku zahájila exhibice, kdy na pět stovek nadšených fanoušků sledovalo, jak se daří hokejistům HC Vítkovice STEEL v baseballovém zápase proti domácím hráčům Arrows. Báječné utkání skončilo zaslouženou remízou 6:6, v rozstřelu na pálce pak hokejisté potvrdili svůj cit pro sport a strhli vítězství na svou stranu. Poté se již více než hodinu všichni aktéři podepisovali na autogramiádě spokojeným fandům.

Děti si zasportovaly na příměstských táborech a soustředěních

Radost z pohybu je o prázdninách vždy větší, ani tréninky nebývají tak náročné a navíc jsou vždy obohaceny o zajímavé hry a soutěže, na které není v sezóně tolik času. Ne jinak tomu bylo na příměstských baseballových táborech, které o prázdninách na Arrows navštívily a užily si desítky dětí. Kvalit našeho hřiště navíc využili i mladí hráči pražského klubu Eagles ve věku od 13 do 15 let, kteří si Arrows park vybrali za místo svého prázdninového soustředění.

Napínavé zápasy play-off baseballové extraligy s úžasnou diváckou kulisou

Mladý tým, experty i rádoby experty před začátkem sezóny odsouzený k paběrkování na dně tabulky, všem doslova vytřel zrak. Hráči Arrows si celou sezónu vedli výborně, odměnou jim bylo třetí místo po základní soutěži a zasloužený postup do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinále si kluci i díky pomoci vynikajících fanoušků, kteří byli povoleným dopingem, poradili s týmem Olomouce. V semifinále je však čekala výzva, v naší extralize největší, a sice Brněnští Draci. Naši hráči s nimi sehráli vyrovnané partie, potěšili stovky svých příznivců, kteří si na zápasy našli cestu, a i když to na postup do finále nestačilo, celkové třetí místo v extralize je báječným výsledkem, za který lze kluky jen pochválit, poděkovat jim a věřit, že stejně úspěšně budou pokračovat i v příštích sezónách.

Evropská ženská softballová extra třída bavila Arrows park v srpnu

Je již tradicí, že prostředí Arrows parku i organizační schopnosti a nadšení pro věc všech našich kolegů, umožňují pravidelně každý rok pořádat některou z velkých baseballových nebo softballových akcí. Letos patřil druhý srpnový týden Evropskému poháru vítězů pohárů žen v Softbale. Deset nejlepších týmů Evropy týden bavilo návštěvníky Arrows parku i své příznivce, kteří s nimi přicestovali. Po úžasném finále nakonec pohár pro vítěze putoval do Holandska.

Žijeme i kulturou a společenskými akcemi

Nejen sport a dobré jídlo je nedílnou součástí Arrows parku, ten si dal za cíl bavit všechny, kdo o to mají zájem, pro to jsou zde pořádány i kulturní a společenské akce, pro ty kteří příliš sportu neholdují, nebo pro ty, kteří si chtějí sportování zpestřit. V srpnu tak proběhla vernisáž v galerii na schodech, kde si mohou všichni zájemci prohlédnout úžasné fotografie uznávaného Jaroslav Ožany a to až do konce září.

Prázdninami jsme neskončili, další zajímavé akce jsou před námi

Hned několik akcí je naplánováno již na září, nejprve 16. – 18. září se v kvalifikaci o mistrovství republiky utkají žáci v kategorii U11, následovat bude finálový turnaj mistrovství republiky kadetek, ten je naplánován na 23. – 25. září, ve stejném termínu pak Arrows park přivítá Mistrovství republiky v baseballu v kategorii U18. V plánu jsou také finálové turnaje krajských soutěží mládeže a především nábory budoucích baseballistů a softballistek. Více o tom na www.arrows.cz. Všichni jste srdečně zváni, těšíme se na setkání s Vámi.