Klub - Aktuality

Další čtvrté místo, pod stupni vítězů skončili i žáci (U11) Arrows

Žákovský tým baseballistů Arrows Ostrava (U11) skončil ve finálovém turnaji mistrovství republiky v Brně čtvrtý. Po juniorech, mladších kadetech a kadetkách se i tým vedený Tomášem Greplem, Gabrielou Šínovou a Markétou Gottvaldovou musel spokojit s nepopulární „bramborou“. „Všem hráčům bych chtěl za letošní sezónu poděkovat, protože umístění v první čtyřce v republice je výborným výsledkem. I přesto, že nám vše v Brně nevyšlo podle představ,“ říká trenér Tomáš Grepl.

Postup do Final Four mistrovství republiky si vybojovali Draci Brno, Hroši Brno, Třebíč Nuclears a Arrows Ostrava. Hrálo se na půdě Draků, vítězů jarního poháru. Právě s nimi Ostravané turnaj rozjížděli. Prohráli 5:15.

„Do Final Four jsme šli s taktikou, že se budeme soustředit především na klíčový druhý zápas,“ popisuje Grepl. „V prvním zápase jsme ušetřili nejlepší nadhazovače a zpočátku jsme s Draky drželi krok, nakonec ale rozhodla kvalitnější obrana soupeře.“

Proti Hrochům, kteří v úvodním duelu po boji podlehli Třebíči 4:7, už se hrálo o bronz. Vítěz měl ještě šanci se vrátit  do turnaje, poražený končil. „Do rozhodujícího zápasu proti Hrochům jsme šli na kopci s naší jedničkou, kterou je reprezentant Lukáš Hurta,“ líčí Grepl. „Jako hosté jsme dokázali hned v úvodu dvakrát skórovat. Lukáš začal velmi dominantně a hladce si poradil s prvními dvěma pálkaři. Hned poté však přišlo nešťastné zranění, které celý tým rozhodilo z koncentrace.“

Lukáš Hurta musel s pochroumaným loktem hned ze hřiště do nemocnice. Při vyšetření se naštěstí nepotvrdilo žádné vážné zranění, které by bylo nutné řešit operací. Přesto Lukáš dostal nařízený klidový režim. „U Lukáše je to bohužel už několikátá nucená pauza v letošní sezóně kvůli problémům s loktem,“ připomněl trenér Grepl. „Ze stejného důvodu nemohl házet ani na ČBP U11. Pevně věřím, že nás trenéry to donutí k zamyšlení nad zatížením a prevencí zranění u všech, zejména pak talentovaných nadhazovačů.“

Slibně rozjetý duel s Hrochy se týmu Arrows nakonec k vítězství dotáhnout nepodařilo. Kluci prohráli 3:11. „Přestože další nadhazovači Matyáš Pjontek a Filip Votava odvedli na kopci slušnou práci, čtyři chyby v poli, a nepříliš vydařený výkon zadáků, mělo za následek, že soupeř postupně navyšoval skóre. A na pálce už se nám rovněž nedařilo stahovat body ze skórovacích pozic,“ dodal k turnaji trenér.

Titul vyhrála Třebíč, která ve finále porazila Draky Brno 9:6. Bronz mají Hroši Brno. Nejlepším pálkařem byl zvolen Adam Skála z Třebíče,  nejlepším nadhazovačem Vincent Major z Draků a nejužitečnějším hráčem Jan Klee z Nuclears.

Výsledky Arrows: Draci Brno 5:15, Hroši Brno 3:11. Ostatní výsledky: Třebíč Nuclears - Hroši Brno 7:4, Draci Brno - Třebíč Nuclears 9:16, Draci Brno - Hroši Brno 12:2, finále Třebíč Nuclears - Draci Brno 9:6.

Sestava Arrows: Lukáš Hurta, Filip Votava, Matyáš Pjontek, Dominik Giancarlo, Viktor Gajdica, Hynek Najvert, Vojtěch Švigost, Dalibor Slapnička, Marek Slapnička, Adam Lacina, Filip Šín, Filip Šimek, Marián Zádrapa. Trenéři: Tomáš Grepl, Gabriela Šínová, Markéta Gottvaldová, Dalibor Kucko, Michal Lisko.

  • Tým: Baseball U11