Klub - Aktuality

Naši nejmladší na Firstcupu U8

Uplynulý víkend patřil mimo jiné také Firstcupu - největšímu turnaji do osmi let. Přestože nám před turnajem odpadlo ze soupisky několik zejména starších hráčů, nakonec se nám podařilo postavit tým 12-ti bojovníků, kteří se s námi vydali do brněnského areálu Hroch. Tým tak na poslední chvíli doplnili nejen hostující Tim a Max z F-M, ale také naši začátečníci Cyrďa a Damík.

V základních skupinách se hrál klasický T-ball ze stativu. Našim prvním soupeřem ve skupině A byli v pátek domácí Hroši, kteří nakonec na turnaji nenašli přemožitele a i finále nakonec vyhráli rozdílovým výsledkem. Na úvod turnaje prohráváme s drtivým hroším útokem nakonec naším jediným rozdílovým výsledkem na turnaji 21:1.
Po ubytování jsme fandili Kačce, která se mezi chlapy rozhodně neztratila v trenérském Homerun Derby a děti si užily svůj první slavnostní ceremoniál zahájení turnaje.
V sobotu ráno nás čeká druhý soupeř ve skupině Tempo Praha. Bohužel v ospalém úvodu ztrácíme směnu, což se nám i přes stále se zlepšující výkon v obraně i útoku již nepodařilo dohnat a tak bohužel ztrácíme i druhý zápas ve skupině 19:13.
Posledním soupeřem ve skupině nám byli Wayne's World. Rozehřátá obrana začíná hrát auty, tvrdé odpaly a fungující baserunning nám přináší první výhru 16:14.
V základní skupině se s touto výhrou dostáváme do kolečka na 2. až 4.místě, bohužel přepočtené vzájemné skóre nás posílá za Tempo i Waynes na poslední místo. V osmifinále nás tak čeká vítěz skupiny B Olympia Blansko.
Letos poprvé se na Firstcupu hrál již od osmifinále coachpitch z front-tossu (po dohodě všech týmů na 4 nadhozy + 2 záchranné pokusy ze stativu). Odpal letícího míče už známe nejen z tréninků, ale i ze stříbrňáku v Třebíči, takže nás to v žádném případě nezaskočí. S blanenským týmem ještě v polovině zápasu držíme krok a skóre se přelévá ze strany na stranu. V závěru zápasu bohužel nedokážeme odpovědět na několik doběhů soupeře a zápas ztrácíme a s ním i šanci být v první osmičce, po dohrávce nakonec prohra 11:4. 
Odpoledne nás ještě čekají dovednostní soutěže Masters. Každý z hráčů si tak vyzkoušel jednu z disciplín odpal do dálky, hod do dálky a běh po metách. Rodiče nakonec obsadili stanoviště v hodu, aby si to také rozdali mezi sebou i přes letní deštík. A kdybychom nemuseli pustit další tým na běh po metách, tak tam (nejen) děti běhají ještě teď. Po vyhlášení nejlepších v Masters nás čekala večeře v podobě barbeque a poté afterparty pro všechny.
V neděli ráno pokračoval turnaj rozřazovacími zápasy do skupin o umístění. Zde se utkáváme s druhým domácím týmem Hippos, fandící rodiče ženou náš tým v přestřelce k vítězství 19:17.
Čekají nás tak dvě utkání na poledním slunci ve skupině o 9.místo. Ve vyrovnaném utkání s Eagles Praha bojujeme jako lvi o každou metu v útoku a aut v obraně. V dohrávce bohužel nestahujeme body na metách a nakonec se Maxovi ještě maskuje druhá meta v antuce, hraje se extra směna. Bohužel nám opět chybí trochu štěstí a útok nám vůbec nevychází a tak je z toho hořká prohra 9:8.
V úmorném vedru hrajeme po krátké nanukové pauze hned další zápas s Orli Choceň. Docházejí nám zbytky sil a Kačka ve druhé směně odnáší už lehce apatického zadáka Mikiho do dugoutu. Chybí už koncentrace v obraně a bohužel i zde prohráváme se skóre 15:10. 
Celkově tak bereme doposud nejlepší umístění Arrows na tomto turnaji - 11.místo. Věkově velmi mladý tým se tak na turnaji v konkurenci rozhodně neztratil.
Velký dík patří všem rodičům za krásné fandění a podporu dětí!
 
Na turnaji bojovali (věk): Bela Gallová (8), Igi Tesař (8), Teo Krejzek (8), Timon Bužek (8), Max Podhora (7), Ted Pikhart (7), Štěpa Horáček (7), Kuba Kohutek (7), Miki Gallo (6), Damík Boniatti (6), Tobík Kabata (5) a Cyrďa Tesař (4).
Pod vedením trenérů: Marka Zapletala, Kačky Kaločové, Dana Černého a Tomáše Grepla
 
  • Tým: Coachpitch U8