T-ball U7

3. kolo zimní ligy U7

V sobotu 24.2. jsme odehráli předposlední kolo zimní winter league kategorie U7 ve Frýdku – Místku. Turnaje se dále účastnili domácí Klasik Frýdek – Místek a Skokani Olomouc.

Prvním naším soupeřem, se kterým jsme poměřili síly, byl domácí Klasik.

Do zápasu jsme vstoupili z nadšením a s chutí zabojovat o výhru. Celému týmu se dařilo chytat míče v poli a přihodit na první metu. Každou směnu jsme točili hráče na jiných pozicích. Šlo vidět, že veškeré praktické dovednosti naučené z tréninku dokázali hráči využít v ostrém zápase. Vštěpujeme hráčům do paměti, že základním pravidlem je vždy „CHYTIT BALON – HODIT BALON“. Opačně to nikdy fungovat nebude a je potřeba tento návyk budovat v celé své kariéře. Hráčům se povedlo zahrát out nejen na druhé metě, ale také na metě domácí. Obrana nás v tomto zápase bezchybně podržela. V útoku na pálce jsme opět dokázali využít dovedností z pálkařských tunelů, kde hráči trénují každý trénink minimálně sto švihů. V zápase nebyl nikdo, kdo by se nedostal na první metu. Všichni skvěle pálili, včetně nováčků, kteří jsou s námi krátkou dobu. Jsem hrdý na hráče, že nasávají informace z tréninků a dokážou je využít v zápasech. Na poslední směnu v poli byl na první metě místo trenéra Tobík ( Tobiáš Kabata ), a přál bych Vám vidět tu neskrývanou radost celého týmu, když zahráli sami out na první metě. Nadšení se při každém dalším outu zvětšovalo až při posledním outu hráči vybuchli radostí a výherní emoce se šířila až za hranice města. První zápas jsme vyhráli vysoko 15:3.

Ve druhém zápase jsme nastoupili proti Skokanům z Olomouce. Neměli jsme možnost vychladnout, ale jeli jsme stále ve stejném vysokém režimu. Od první chvíle bylo vidět, že je soupeř kvalitní a i on dokáže zahrát outy. Jako domácí tým v tomto zápase jsme začali v poli. Olomouc tvrdě bušila od začátku zápasu a dostala se do vedení 5:0, kdy došlo ke střídání týmu. ( * pravidlo 5 bodů na směnu útočícího týmu se týmy střídají ). Hráče jsme v kruhu motivovali ke stejnému nebo lepšímu výkonu jako v prvním zápase. Opět jsme se na pálce dokázali prosadit a srovnali skóre na stav 5:5. Ve druhé směně jsme opět protočili pozice v obraně a směnu jsme ukončili perfektními zákroky bez bodu. I Skokani zatnuli zuby a dovolili nám přidat pouze jeden bod. V další směně nám Skokani dovolili zase opět jeden bod. Do poslední směny jsme burcovali tým k maximálnímu výkonu. Poslední směna byla bezchybná, chytali jsme míče a přihazovali je na mety. Zahráli jsme i outy na druhé metě. Skvělé výkony nás dovedly k těsné výhře 7:5.

Děkuji všem hráčům, kteří byli přítomní a hráli perfektně. Děkuji rodičům za podporu, slyšeli jsme Vás i na hřišti – bylo to skvělé. Děkuji trenérům Kamilovi a Johnymu, děkujeme Peti Gálové, Honzovi Palovi, Nicol Kozákové a také Elišce Bučkové za pomoc s hráči jak na metách, posílání na pálku tak i na střídačce.

Pokud budeme takto hrát, můžeme porazit kohokoliv

Johny

  • Tým: T-ball U7