Klub - Aktuality

Juniorky šesté na halovém Joudrs cupu.

   Závěr zimní přípravy si náš juniorský tým spestřil startem na halovém turnaji Joudrs cup v Praze.Na turnaji startovalo dvanáct týmů a tak šesté místo nebylo vůbec špatné. Jelo nás pouze 10, a proto turnaj naplno prověřil naší fyzickou i herní připravenost, před jarní částí sezóny.

     V základní skupině nás čekaly dva zápasy. V prvním, proti Storms Praha jun. jsme soupeře zaskočili výbornou obranou a několika hity na konci vítězíme 5:1. Cenné vítězství se soupeřem v jehož kádru startovalo několik hráček z prvoligového týmu žen Storms. Ve druhém utkání nastupujeme proti A týmu žen Sabat Praha. Sabat na prkno staví V.Buriánovou, která v loňské sezóně měla nejlepší ERA v extralize žen. Bohužel technické nadhozy Verči většina našich hráček viděla poprvé, a proto SO v naší statistice naskakovaly jeden za druhým. Obrana nám ovšem opět šla, a proto prohra se silným týmem 3:0 nebyla vůbec špatná.

      Ze druhého místa v základní postupujeme do skupiny semifinálové a v té nás čekají tři zápasy. První proti jun.Joudrs Praha. K dobré obraně přidáváme také více aktivity v útoku. Přidáváme bod za bodem a nakonec vítězíme vysoko 11:0. Náše druhé utkaní ukončuje od 20.00 celý sobotní program turnaje a nastupujeme opět proti ženskému týmu ze druhé ligy Radotín A. Víme o soupeři,že má několik kvalitních pálkařek. Nám ovšem opět skvěle funguje naše obrana a stav je dlouho 1:0 pro Radotín. Na pálce se ovšem nemůžeme prosadit proti účelně házející nadhazovačce a nakonec prohráváme 2:0. Poslední zápas v semifinále je mezinárodní proti Hamburgu Knights. Únava se stupňuje, ale utkání proti cizinkám nás motivuje a vetšinu zápasu hrajeme s Němkami vyrovnanou partii. Ve druhé směně se Hamburg ujímá vedení 1:0.Naše opět přesná obrana ovšem povoluje v posledním inningu. Na pět bodů soupeře v dohrávce pouze snižujeme na konečných 5:1 pro Hamburg.

       Naše vystoupení na turnaji ukončujeme zápasem o páté místo proti jun.Eagles Praha. Je to náš šestý zápas a síly našich deset hráček naplno opouštějí. Obrana již není tak bezchybná a tak holky z Prahy celkem v pohodě vítězí 12:2.

        Turnaj nám ukázal celkem solidní hru v obraně. Velmi dobrý výkon předvedly nadhazovačky K.Davidová a B.Štůsková a pochválit musíme též našeho benjamínka B.Saviolu za kvalitní zadačení ve třech sobotních zápasech.Turnaj nám ovšem v některých zápasech ukázal také bezzubost na pálce a máme určitě co do sezóny vylepšit.

Na turnaji hrály:

D.Němcová,T.Kubicová,K.Davidová,B.Štůsková,T.Gottvaldová,B.Saviola,Z.Alraumová,E.Chromčáková,posily z Brna V.Clausová,L.Marková a posila z Prahy S.Vítková

Vedli je treneři:

L.David,F.Kuděla

 

  • Tým: Softball U20