Klub - Aktuality

Opening Day, sezóna začíná!!!

Vážené hráčky, hráči, trenérky, trenéři, rodiče, fanoušci, sportovní přátelé našeho klubu,

je před námi start nové sezóny 2014. Už 40 v pořadí! Bude velkou celoroční oslavou čtyřiceti let trvání našeho klubu. Během ní chceme velmi poděkovat všem, kteří věnovali kus svého života těmto krásným sportům, baseballu a softballu. Jsme plni očekávání, protože bude velmi náročná. To nejen po herní stránce, ale i té organizační.

V pátek 4. 4. 2014 v 19.00 hodin startuje Extraliga. Jste všichni srdečně zváni na Opening Day!!! Program startuje v 18.00 hod., přijďte včas! Bude to skvělá zábava a příležitost, abychom se všichni potkali hned na zahajovacím zápase proti Hrochům Brno a začali tak tvořit pravidelné setkávání v aerálu Arrows při naší hře. Tento den bude věnován rodině Köhlerů, která se nesmazatelně zapsala do naší historie.

V našem extraligovém týmu se stala řada velmi unikátních událostí, nejen na postu manažera týmu. Po řadě zahraničních trenéru, kteří působili u Arrows jsme se snažili lovit v prořídlých českých vodách. Podařil se nám přesto ale velmi dobrý a kvalitní úlovek. Vladimír Chlup je pro letošní sezónu dobrou volbou. Je to trenér/manažer s mnohaletými zkušenostmi, s dlouholetým angažmá u národních týmů ČR, zkušeností s českomoravskou ligou a také především dobrým okem na výběr talentovaných hráčů pro tým americké ligy Seattle Mariners.

Na poli hráčském také slavíme velký svátek. Do týmu se po zahraničním angažmá vrací Legionář z Regensburgu, loňský vítěz německé ligy, Boris Bokaj. Na nadhazovacím kopci tak získáváme zpět vyzrálou osobnost a exkluzivní kvalitu. Přidává se tak ke svému bývalému spoluhráči Petru Čechovi, který také v Německu působil tři sezóny. Stálicí vnějšího pole je Jakub Malík, stejně tak, jako toho vnitřního, je Martin Drong. Jsme velmi rádi, že mistr 6.. Aleš Navrátil chce ještě prohánět dřevěné klacky, tím nemám na mysli jeho stále ještě rychlé nohy. Jsme zvědavi na výkon Jendy Řeháčka, který je taky zkušeným matadorem, z dlouholetou praxí ze špičkové holandské ligy a zkušeností z MLB systémem u Minesoty Twins. Až na Martina se jedná o odchovance systému Arrows Ostrava. Je velkým potěšením, že se tito hráči vrací na rodnou hroudu, s touhou vybojovat velká vítězství také doma. Jan Tomek z Frýdku – Místku, resp. Draků Brno, je velkým příslibem na nadhazovacím kopci, stejně tak jako Marko Vykoukal, který má opět šanci dokázat velké věci. Z líhně Arrows přichází Ondřej Satoria a další jeho spoluhráči. Jsme zvědavi na jejich výkony.

Vladimír má tedy úkol skloubit zkušenosti těchto borců, reprezentantů, s dravým mládím. S touto kvalitou by byl hřích nemyslet na nic jiného, než na účast ve finále Extraligy. Pravdou je, že tyto úmysly mají všechny extraligové týmy, takže je důležité, aby nám neutekl začátek. Dohánět vše na poslední chvíli v posledních zápasech základní části nemusí vždy dobře dopadnout.

Samostatnou kapitolou je pak spolupořádání Mistrovství Evropy mužů, jehož základní skupina „B" se bude konat u nás. Je nám velkým potěšením a ctí hostit opět český národní tým. Pevně věřím, že jsme pro něj všichni schopni vytvořit perfektní domácí prostředí. Bude to potřeba, skupina není lehká. Holandsko, Španělsko, Rusko, Chorvatsko a Řecko. Najděte lehkého soupeře. 15 zápasů přinese tu nejlepší podívanou, kterou můžeme jednou za dva roky v Evropě vidět. Udělejte si proto prostor ve svém kalendáři. Už teď si tento termín vyznačte velkým písmem. Chceme, aby se na areál Arrows a Ostravu ještě dlouho vzpomínalo, a to po všech stránkách.

Nejen s touto akcí souvisí neustále probíhající zvelebování našeho areálu. Soustředíme se nejen na jeho stálou kvalitní údržbu, ale i modernizaci. Hrací plochy jsou to, co nás reprezentuje před hráči. To vše kolem je to, co vnímá návštěvník. Chceme se pečlivě soustředit na obojí. Již téměř dokončeno je „HŘIŠTĚ SNŮ", budou v něm zachyceny milníky naší dlouholeté historie, budou v něm nesmazatelným písmem zaznamenána jména všech bývalých hráček a hráčů, kteří se do ní zapsali. Bude připraveno nové ozvučení areálu. Stále hledáme dobrého komentátora. Částečné oplocení a zvelebení vstupu je velkým posunem vpřed. Chtěl bych zde poděkovat Pavlovi Burkovičovi za jeho nezměrné úsilí. Bez jeho práce bychom měli takřka zlomek z toho, co máme dnes.

Velkým partnerem je pro nás Statutární město Ostrava, městský obvod Poruba a Moravskoslezský kraj. Bez jejich finanční podpory bychom jen těžko hledali cestu.

Velkým partnerem je pro nás restaurace Arrows. Bez jejího kvalitního servisu, manažerského vedení Michala Španěla a neustálou touhou Radima Kepáka posouvat věci kupředu, bychom nemohli pomýšlet na celkový úspěch. Přesto ale je to podnikatelský subjekt, a takto se k němu musíme chovat. Spoluvytváří domácí prostředí. 

Nezapomínáme na mládež. Podařilo se dohodnout dobrý průběh všech lig. Nebylo to jednoduché, ale zvládli jsme to. Věřím, že postupy na MČR z oblasti budou dohodnuty. Budeme organizovat Český baseballový pohár kadetů, usilujeme o MČR žáků, další turnaje určitě proběhnou. Chceme stavět na pevných základech. Velké poděkování patří Tomášovi Greplovi a Danu Krejčiříkovi za nastartování programu Bee Ball do škol, s cílem přilákat k našim sportům co nejvíce dětí. Školní turnaje se určitě podaří zorganizovat. Projekt se daří, má naši podporu a prioritu. Je to dlouhodobý proces, který ale přinese ovoce. Jsme o tom pevně přesvědčeni. Výchova mládeže je ten nejtěžší úkol. Ale neklaďme si malé cíle, i z mála vyrostou velké věci. Bojujte o nejvyšší mety, učte děti vyhrávat!

Chtěl bych vám všem popřát dobrou sezónu, plnou úspěchů, divákům skvělý zážitek. Ne vždy je to jen o vítězství, přijdou i prohry, to je ale sport. Poučme se z nich. Hráčkám a hráčům přeji pevné zdraví, i to, aby všichni byli na konci této sezóny spokojeni a měli dobrý pocit z provedené práce. To přeji nejen hráčkám a hráčům, ale nám všem.

Staňte se nejen pro letošní rok členy velké rodiny Arrows!!!

Martin Bohoněk

president klubu