Klub - Aktuality

Extraliga Baseball 2014

Opening Day

Letos vstupuje Arrows již do své 40. sezóny. Od doby vzniku Extraligy Arrows Ostrava vždy patřil ke špici ligy. Jediné co Klubu chybí v jeho dlouhé historii je Titul. Může se sice chlubit několika tituly vicemistrů, ale titul v klubu není. Po všech těch finále, ve kterých prohráli Arrows s Draky Brno, by slušelo Klubu zahájit další dvacítku let mistrovským titulem. K tomu je dlouhá cesta. Má Arrows v letošním roce na to?

Prezident Klubu Martin Bohoněk říká.... Letošní rok je pro klub Arrows výjimečný, jednak tím, že po dlouhé době se vrátili do Klubu všichni legionáři, kteří hráli v zahraničí, Boris Bokaj, Petr Čech, Jan Řeháček, zůstává Jakub Malík, tak přišly i další posily reprezentační nadhazovač z Draků/Klasiku Frýdek Místek Jan Tomek, do hry se zapojí další reprezentační juniorský nadhazovač Marko Vykoukal z juniorky přichází talentovaný Ondra Satoria a další mladí talentovaní hráči. Pro letošní rok jsme v Arrows neangažovali žádnou zahraniční akvizici. Tým letos povede nový manager, který má zkušenosti s reprezentací, Vladimír Chlup, který k nám přichází až z Jablonce.

Mistrovství Evropy seniorů je další akcí evropského významu, kterou budeme na Arrows pořádat ve dnech 12.-16.9. a můžeme zde vidět vyjma národního týmu i Mistry Evropy Holandsko. Takže bychom rádi výjimečný rok 2014, nesoucí se v atmosféře oslav 40-ti letého jubilea Arrows zakončili i Mistrovským Titulem a oslavou evropského baseballu.

Vladimír Chlup – 42 letý manager Arrows, se zkušenostmi managera týmu Českomoravské soutěže, trenéra národního týmu kadetů a juniorů a mezinárodních zkušeností ze systému Seattle Mariners...

... Baseball patří k mému každodennímu životu a to nejenom k mé práci skauta pro Seattle, takže nabídku Arrows jsem přivítal bez váhání jako obrovskou výzvu, jednak proto, že Klub Arrows patří mezi nejlepší Kluby u nás a to nejenom organizací, ale i výsledky všech kategorií. Můj syn v klubu hostuje v mládežnických kategoriích, znám většinu hráčů extraligového týmu osobně z mého účinkování u reprezentačních výběrů, takže nepřicházím do nového prostředí. Je to pro mě obrovská výzva a pevně věřím, že spolu s hráči vytvoříme tým, který má chuť a obrovskou vůli po vítězství a budeme předvádět nejlepší baseball, protože nejlepší fanoušci v republice si jej určitě zaslouží.... říká manager Chlup a dodává ... po několika trénincích s týmem, které jsem absolvoval, mohu říci, že by bylo alibismem nehrát o nejvyšší medailové posice v letošní Extralize.

A jak vidí Arrows a ambice svých týmů někteří manažeři soupeřů?

Arnošt Nesňal manager 18 ti násobných mistrů Draci Brno říká..... jsem rád, že se do Arrows vrátil baseballový gentleman, skvělý nadhazovač Boris Bokaj, se kterým je čest bojovat. Draci mají cíl vyhrát Titul a doufám, že se ve finále potkáme s Arrows, protože letos na to Arrows mají...podotknul Arny a pokračuje ..... Draci se v letošním roce zaměřili na baseballové mládí s velkým potenciálem, které jsme doplnili několika zahraničními akvizicemi Wilson Lee, australský nadhazovač z Adelaide Bites, který bude v týmu celou sezónu a během ní nás doplní Jerry Filipek a Carl Malecek. Již podle jména je jasné, že oba mají i český pas. No, ale největší posilou je návrat Pavla Buského, jedné z největších hvězd Extraligy.

Mike Muller manager Eagles Praha... našim cílem v letošní Extralize je vybudovat tým s profesionálním přístupem a radostí ze hry a poprat se o titul. Věřím, že letošní liga bude výjimečná, velice vyrovnaná a podotýká... i nám se vracejí legionáři či po pauze kmenoví hráči, jmenovitě Petr Zýma na spojku, po 5 letech v USA, Matěj Hušek, nadhazovač levák po roce stráveném v Kanadě, Jan Drábek, který měl roční pauzu, Ruda Pelzl se vrací z Austrálie a přichází Honza Pojer. Největší hvězdou týmu je ovšem Tom Ward, australský zadák, který v loňské lize pálil přes 0,400 BA. Naše obrana bude mít na kopci kvalitní nadhazovače, Tomáše Dufka, Bradley Merrit, doplněného o Matěje Huška. Příchodem spojky Petra Zýmy ještě upevníme i tak dobrou obrannou hru našeho týmu, takže myslet na titul je naší povinností.

No a na závěr jsme zavolali manažeru Hrochů Brno Tomáši Ovesnému, prvnímu soupeři v Opening Day a zeptali se jej kdo bude startovat první zápas sezóny a na další zajímavosti. Tady jsou jeho odpovědi...

Tomáš Ovesný, manager Hroši Brno ... naším cílem pro rok 2014 je Play off a právě k tomu by nám měli pomoci i zahraniční posily jako Trevor Holder, americký nadhazovač, který házel v nejvyšší australské lize v roce 2013 a náš tým se bude opírat o domácí hvězdy Jána Jablonku BA 0,275 a Milana Vystrčila BA 0,371. Náš tým se bude opírat i o naše nadějné juniory Tomáše Janouda, Jakuba Ondráčka, Sváťu Krále a další.... a podotýká ..... naší hlavní zátěží a to radostnou, je zahájená výstavba areálu Hrochů Brno, která se letos rozběhla... říká manager Hrochů.

A kdo bude startovat první zápas proti domácímu nadhazovači Borisi Bokajovi?

Ovesný ..... to ještě nevím... snad Jelínek, až dokončíme jednání o jeho přestupu s Draky Brno, říká trošku tajuplně manager Hrochů. Na tuto tajenku najdeme odpověď až v pátek 4.dubna v 19:00 při Opening Day.

A že bude letošní sezóna jiná je jasné již teď, Opening Day přinese několik novinek!

Kohler Family Day - uctíme bývalé členy Klubu, Kohler Family, Rudolfa, Lenu a jejich syny Richarda a Roberta, kteří v dávné historii pomohli Klubu vybudovat překrásný areál a jejichž synové aktivně hráli softball i baseball.

Uslyšíme národní hymnu v podání smíšeného sboru Chorus pod vedením Petry Rašíkové.

Slavnostní nadhozy v podání nestora čestného člena Klubu 83 letého Aloise Michla a Rudolfa Kohlera.

Gastroakce Original baseball restaurantu ... ke každému objednanému Arrows domácímu Ultimate burgru dostanete plzeň zdarma!

Šťastný vítěz bere 50 na 50!!

Bohatý a dlouhý ohňostroj!

BASEBALLOVÁ SEZÓNA 2014 začíná a je na co se těšit!