Klub - Aktuality

Ostravský turnaj U9 plný zvratu

Zasílám krátké shrnutí domácího turnaje.

První zápas Arrows – Klasik 3:4
Rivalita mezi soupeři je cítit na kilometry daleko a ani v tomto zápase tomu nebylo jinak. Do zápasu jsme vkročili lépe my, byli jsme více koncentrovaní a naší skvělou hrou jsme se dostali do vedení 3:0. V poli jsme dokázali držet soupeře tam kde jsme potřebovali, Klasik neuměl najít cestu k získání prvního bodu. Zápasová chemie fungovala celý zápas, chytali jsme suprově míče a hráli outy na metách. Pak přišla poslední směna, Klasik šel jako domácí do dohrávky. Bohužel stříleli daleké odpaly přesně umístěné do prázdných míst a stáhl si první vítězství na svou stranu ve stavu 4:3. Jeden z nejkrásnějších zápasů, které jsem viděl v této kategorii v tomto roce!!!

Druhý zápas Arrows – Skokani 12:6
Po těžkém prvním zápase jsme vstoupili do druhého zápasu s motivací urvat první výhru v tomto dni a pustili jsme se tak do Skokanů. V útoku se nám dařilo, dokázali jsme pálit tvrdé balony a posouvat se na metách. V obraně se nám dařilo chytat tvrdé míče a přihazovat na potřebné mety. V těžkém zápase jsme byli taktéž prověřeni dobrými odpaly Skokanů, ale naše obrana reagovala perfektně a nedovolili jsme mnoho bodů soupeři, a proto jsme si odnesli cennou výhru.

Semifinálový zápas Arrows – HIT Opava 13:7
Jeden z nejdůležitějších momentů tohoto dne byl právě tento zápas proti Hitu. V tomto zápase se nám dařilo vše, na co jsme sáhli, týmová chemie fungovala na jedničku. Tvrdě pálené míče, skvělý pohyb na metách, skvělá obrana, to vše nás posunulo k další výhře. Díky tomuto zápasu jsem na náš tým velmi hrdý, protože porážíme Opavský tým poprvé v tomto roce vlastní prací.

Finále Arrows – Klasik 3:7
Dostali jsme se do finále, kde jsme opět narazili na Klasik. Po velmi náročném slunečném dni přišla taktéž největší zkouška a prověrka, kdo bude mít více sil do posledního zápasu. Do zápasu jsme bohužel nevstoupili dobře, udělali jsme mnoho mentálních chyb, které nás stály důležité body a posuny, naše soustředění nebylo perfektní tak jako v prvním zápase. Chyby v poli nás stály mnoho, Klasik pálil tvrdé daleké odpaly, které jsme nechytali a soupeř získal další mety bližší k domácí. Nakonec tento souboj prohráváme a získáváme v tomto turnaji krásné druhé místo.

Tento den nám ukázal mnoho věcí, na kterých musím pracovat, ukázal nám, kde máme slabiny, ale také nám ukázal, kde máme největší sílu. Mám obrovskou radost z toho, že se vyplácí tvrdé tréninky, které jsme schopni zužitkovat při zápase. Umíme zahrát out na druhé metě, umíme lépe přemýšlet o hře a o situacích. Umíme pálit tvrdě a daleko.

Po tomto turnaji jsme spadli na průběžné druhé místo tabulky za vedoucí Klasik a teď máme 3 měsíce na to se připravit na poslední závěrečný turnaj, kde se rozhodne o vítězi této soutěže. A pevně věřím, že zvítězí ten lepší.

Děkujeme Ondrovi a Hance Horáčkovým za perfektní sestřih ze zápasů.

Za tým trenérů

Johny