ARROWS OSTRAVA: MISTŘI ČR V BASEBALLU 2018, 2019, 2021 A VÍCEMISTRYNĚ ČR V SOFTBALLU 2021
    

    Vystoupení U9 na ČBP

    O víkendu Třebíč hostila Český baseballový pohár U9 sekci Morava.

    Po loňském úspěšném vystoupení U8 na ČBP (4. místo) jsme byli v základní skupině papírovým favoritem. V prvním vyrovnaném duelu s Ježky Jihlava jsme využili dohrávku, otočili zápas ve svůj prospěch a připsali si první výhru 11:9. V druhém zápase jsme si proti týmu Třebíče U8 vytvořili v úvodu několikabodový náskok a zvítězili v poměru 13:7. První místo ve skupině nám do čtvrtfinále přisoudilo tým Techniky Brno.

    V úmorném vedru se Technika ujímá vedení a dobrý vstup do utkání potvrdí třemi rychlými outy v obraně. Je jasné, že to nebude vůbec jednoduchý zápas, ale bojovat se dá vždy a za jakýchkoliv okolností. Náš tým trpělivou hrou na pálce, a po pár chybách soupeře v poli, srovnává skóre na 6:6. Jsme v dohrávce zápasu, s plnými metami, jedním outem a na pálce máme nejlepšího pálkaře týmu. Jenže jak už to v mládežnickém baseballu bývá, odpal je zachycen ze vzduchu a po rozběhnutí hráče z mety zahrává soupeř double play. Na remízu se už v této fázi turnaje nehraje, někdo musí postoupit do horní čtyřky a tak následuje tiebreak neboli extra směna. Bohužel tiebreak lépe vyjde soupeři a čtvrtfinálový zápas prohrává tým Arrows velmi těsně 10:11. Přesto to byl velice pěkný zápas, který si všichni užili.

    V neděli dopoledne v zápasech o 5.-8. místo porážíme v prvním střetnutí Olympii Blansko 15:8. Zápas s Hippos Brno odehrajeme poprvé na hřišti „A“ s dlouhým zadním polem. Je jasné, že rozhodnou v útoku dlouhé a tvrdé odpaly a v obraně trpělivost. Během turnaje hráči nasbírali dostatek sebevědomí, kterým v tomto utkání oplývají a hnáni skvělými fanoušky vítězí 20:13 a končí tak na konečném 5. místě. Na závěr nutno dodat, že turnajem prošel tým Arrows U9 se 4 výhrami a jednou těsnou prohrou v tiebreaku. Postupně se zlepšovala síla na pálce, v obraně je nutné zapracovat na lepším pokrytí hřiště a také zlepšit běh po metách se sledováním pokynů trenérů. Z turnaje si hráči odvážejí pěkné zážitky, zkušenosti a také už ví, že se mohou rovnat s jakýmkoliv týmem.

    Pro tento náročný turnaj jsme si na pomoc vytáhli z týmu U8 dvě děvčata. Anička a Klárka si počínaly na pálce i v obraně velmi dobře, několikrát tým podržely a bez nich bychom nedosáhli tak dobrých výsledků.

    Tým Arrows Ostrava U9: Šimon Burkovič, Maty Děngl, Jarda Dvořák, Kryštof Fabián, Maty Krejzek, Dany Kuchařík, Štěpán Matečný, Alex Ryška, Jáchym Sliž, Kuba Šícha, Klárka Večeřová a Anička Uhlařová

    Trenéři: Pavel Kociňák, Kača Popelková, Tomáš Grepl, Bára Večeřová a Luisa Uhlařová

    Fotogalerie zde.

    • Tým: Coachpitch U9

    Arrows Nábor!!!

    Nábor nových talentovaných dětí od 5 do 10 let!
    Hledáte vhodný sport pro své dítě?
    Pojďte zkusit s námi hrát baseball nebo softball. Jsme klub s rodinnou atmosférou, dlouholetou tradicí a nádherným areálem v Ostravě-Porubě.
    V případě zájmu napište na uhlarova@arrows.cz váš kontakt a ročník narození dítěte.